Ben jij Trainer of coach en wil je meer uit je business halen?

Sinds Maart van dit jaar verkeren we in Nederland in een hele bijzondere situatie. Voor heel veel ondernemers is het speelveld plotseling helemaal anders geworden, kijk bv naar de horeca waar niets hetzelfde is. Ook trainers en coaches hebben het ineens heel moeilijk, want kon je eerder mensen in je praktijk ontvangen of ging je bij hen langs? Dan is dat sinds de start van de coronacrisis ineens heel anders geworden. De vraag is dan natuurlijk, hoe ga je daarmee om.

Niet het einde van je bedrijf

Elke crisis bied kansen, ook als je trainer of coach bent, of juist als je trainer of coach bent. Een bekende Amerikaanse politicus zei ooit “Never let a good crisis go to waste”, wat hij daar als politicus mee bedoelde, daar wil ik verder niet over nadenken. De uitspraak zelf is wel relevant.

niet het einde

Elke crisis bied een ondernemer namelijk de gelegenheid om zijn bedrijf opnieuw uit te vinden. Ik hoor je nu denken, maar hoe doe ik dat dan? Heb je er weleens aan gedacht dat je jou specifieke training of coaching traject ook in een online cursus kan gieten? Een training die je vervolgens koppelt aan een live online coaching of training

Er zijn best veel mogelijkheden om dit te doen. Vanuit het idee, dat je niet al je inkomsten kwijt wil raken, kan het interessant zijn te kijken, hoe jij jou programma in een online vorm kan gieten.

Ik gebruikte de online trainers revolutie

Ik heb mijn eerste online training zo’n 9 maanden geleden online gezet. Ik wist toen niet goed hoe ik daarmee moest beginnen. Terwijl ik online aan het surfen was kwam ik terecht bij Hugo Bakker. Hij had net zijn nieuwste training gelanceerd en was bezig met een pilot. De training heet de Online trainers revolutie.

Ik ging zoeken naar informatie over Hugo en kwam erachter, dat deze man al heel wat online trainingen gemaakt heeft. Hij is dus echt iemand die weet hoe je een online training maakt en hoe zo’n training verkoopt.

Ik schreef me in voor de pilot en kreeg heel veel gouden informatie. Binnen 2 weken had ik mijn eerste echte training online, volgens dezelfde pilot methode die Hugo zelf ook gebruikt. Ik schreef al eens een zeer uitgebreide review over deze training, die je hier kunt lezen.

de online trainers revolutie
Hugo Bakker de online trainers revolutie

Ik wil geïnspireerd worden en geef me graag op voor een inspiratie sessie met Hugo Bakker!

Online omgeving voor je training

Hugo Bakker maakt voor zijn training gebruik van een andere online omgeving dan ik. Ik heb er namelijk voor gekozen, om the huddle te gebruiken. Deze software stelt jou in staat om je training toegankelijk te maken, maar ook om er meteen een community aan te koppel.

Je kunt op een hele mooie overzichtelijke manier je training indelen voor de mensen die hem volgen. Waardoor het voor de cursisten altijd heel overzichtelijk is , welke modules ze al gevolgd hebben en hoever ze zijn met bepaalde modules. Met the huddle kun je jou cursisten ook een certificaat van afronding sturen.

De belangrijkste reden voor mij om deze software te kiezen, was de forum functie. The huddle stelt je namelijk in staat een forum rond jou training op te zetten. Dit is super waardevol, omdat je cursisten hierdoor in een voor hen vertrouwde omgeving vragen kunnen stellen aan medecursisten. Je kunt dit forum helemaal inrichten zoals jij dat wil.

Ik wil graag meer weten over the huddle! Ik neem graag een kijkje op hun site.

Extra zakcentje verdienen

Autorespond software gebruiken

Als je jou training online hebt gezet is het mogelijk om met jou website een extra zakcentje te verdienen. Door het toepassen van affiliate marketing , kun jij extra inkomsten generen.

Wat is affiliate marketing? Affiliate marketing is het promoten van producten op jou website tegen een commissie. Als jij je training online hebt staan maak je ongetwijfeld gebruik van verschillende software, een online omgeving zoals the huddle, een mooie aantrekkelijke betaalpagina, software om een website mee te maken en nog een aantal andere dingen. Dit soort producten bieden vaak de mogelijkheid tot promotie tegen commissie. Jij de gebruiker bent namelijk de beste persoon om die producten te promoten.

Wil jij meer weten over affiliate marketing? Dat kan er is onlangs een boek verschenen van Jacko Meijaard, het heet de laptop lifestyle. In dit boek vertelt hij jou alles over affiliate marketing en hoe hij ermee in aanraking kwam. Hij heeft ook een video training gemaakt waarin hij affiliate marketing stap voor stap uitlegt, deze training is voor beginners en gevorderden en heet de Affiliate marketing revolutie.

Het kan zo zijn dat je al een website hebt en dat geen hulp nodig hebt bij het maken van een website. Paco Vermeulen heeft voor die mensen de cursus affiliate marketing in 10 dagen gemaakt. Deze cursus is nadrukkelijk gericht aan mensen die al een website hebben. Mensen die willen leren hoe ze affiliate marketing kunnen toepassen op hun al bestaande site.

Vond je dit interessant?

Vond je dit artikel interessant? Er staan heel veel reviews en artikelen op mijn site en ik schrijf elke dinsdag een nieuw artikel. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de mailinglijst en blijf op de hoogte van nieuwe artikelen en aanbiedingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *