Perfect slapen in 7 stappen review 2020. Werkt de methode van William van der Klaauw?

Wereldwijd hebben miljoenen mensen last van slaapproblemen. Dit varieert van moeilijk in slaap komen, tot niet goed door slapen en het hebben van gebroken nachten. William van der Klaauw wil met zijn boek Perfect slapen in 7 stappen mensen helpen om hun slaap te verbeteren. In deze “Perfect slapen in 7 stappen” review ga ik je vertellen of William van der Klaauw daarin slaagt.

De auteur stelt in zijn boek, dat het doorvoeren van een aantal kleine veranderingen in je leven, tot een definitief einde van je slaapproblemen kunnen lijden. Heb jij ook zo’n moeite om te slapen of om in slaap komen? Voel jij je vaak lusteloos en heb je energie? Lees dan snel verder om erachter te komen of dit boek je kan helpen!

[ReviewDisclaimer]

Het boek “Perfect slapen in 7 stappen”

Perfect slapen in 7 stappen is door ervaringsdeskundige op het gebied van slapeloosheid William van der Klaauw geschreven. Het boek geeft een stappenplan dat jou nachtrust moet verbeteren.

Heb jij kussensprays, homeopathische drankjes en cd’s met rustige muziek geprobeerd? Of heb je misschien iets anders geprobeerd wat niet werkte? Het valt William van der Klaauw en zijn team op, dat de vaak commerciële middeltjes tegen slapeloosheid helemaal niet of niet zo goed werken.

William van der Klaauw is van mening, dat de oplossing voor slapeloosheid vooral in jezelf zit. Die middeltjes werken dus niet of slechts tijdelijk. Volgens hem worden de echte oorzaken van slecht slapen hiermee niet aangepakt of opgelost. Met zijn stappenmethode belooft hij een permanente oplossing.

William van der Klaauw betrouwbaar?

William van der Klaauw Perfect slapen in 7 stappen

Er is over William van der Klaauw niet echt iets vinden op internet, behalve op slaapwijzer. Op deze site is William erg actief als blogger en je vind er een heleboel goede informatie.

Dat er over de auteur niet veel te vinden is, vind ik op zich niet heel verontrusten. Het is niet ongebruikelijk dat auteurs van boeken onder pseudoniem schrijven.

Ik denk dat het gaat om iemand die zijn identiteit graag beschermt op internet. Dat kun je iemand niet kwalijk nemen. Ik denk dus dat hij niet persé onbetrouwbaar is. Ik zou zeggen neem gerust eens een kijkje op zijn blog.

Ik wil heel graag beter slapen

Wat krijg je  als je Perfect slapen in 7 stappen koopt

Als in de winkel een boek koopt kun je vaak even door het boek bladeren. Online is dit natuurlijk wat lastiger. Ik zal je om die rede kort vertellen wat je in het boek kunt vinden.

Voorwoord

In het voorwoord legt William van der Klaauw uit dat slapeloosheid echt een groeiend probleem is. Iets wat ook bevestigt woord als je in Google gaat zoeken.

Perfect slapen in 7 stappen - slapeloosheid googleDaarom heeft hij in 2014 na het lanceren van zijn website slaapwijzer een boek geschreven. en in dat boek beschrijft hij zijn methode voor een betere nachtrust. En dit alles op basis van wetenschappelijk onderbouwde informatie en uit de kennis die hij zelf heeft vergaard.

De inhoud van Perfect slapen in 7 stappen

Hier vind je natuurlijk de inhoudsopgave . Deze inhoudsopgave is heel overzichtelijk.

Stap 1 – Herstel het vertrouwen

Als eerste moet het vertrouwen hersteld worden. in het eerste hoofdstuk zal het daarover gaan.

William legt uit dat je onbewuste sabotage opzij moet gaan zetten en moet gaan vervangen voor een meer positieve houding. Als je te veel bezig bent met het feit dat je slecht slaapt, dan ga je er naar leven en word het een onderdeel van jou.

De eerste stap is dus best cruciaal, om beter te gaan slapen. William van der Klaauw geeft je handvatten die helpen om het te veranderen.

Stap 2 – Zorg voor structuur en regelmaat

Eigenlijk weet iedereen het wel, een gezonde structuur en goede regelmaat bepalen voor een groot gedeelte je nachtrust.

Stap 2 gaat dan ook voornamelijk over het aanbrengen van een goed ritme in het naar bed gaan en weer opstaan.

Ook word uitgelegd  waarom het zo belangrijk is om goed uitgerust aan je dag te kunnen beginnen.

Stap 3 – Maak optimaal gebruik van licht en duisternis

licht en duisternis

Onze biologische klok word sterk beïnvloed door licht en duisternis.

Het is dan ook erg belangrijk te leren hier goed mee om te gaan. Zonlicht maakt vitamine D aan in ons lichaam, wat ervoor zorgt dat we een betere slaap ervaren.

Een goede nachtrust is ook afhankelijk van de duisternis, je zal dus lichtvervuiling  zoveel mogelijk moeten vermijden.

Ik wil heel graag beter slapen

Stap 4 – Kies voor een ‘slaapverwekkende’ leefstijl

Ik schreef het hierboven al William gelooft niet in middeltjes, ook trainingsschema’s doen het niet echt volgens hem. Het eigenlijk veel beter om een leefstijl te ontwikkelen, die het voor jou mogelijk maakt om beter te kunnen slapen.

Hoe je zo’n levensstijl kunt ontwikkelen word in deze stap besproken.  Het creëren van een gezonde leefstijl die bijdraagt aan de kwaliteit van jouw nachtrust.

Stap 5 – Ontwikkel de slaaproutine die voor jou werkt

Een perfecte slaaproutine bestaat niet. Die is voor elk mens anders en  zal je dus voor jezelf moeten gaan ontwikkelen.

Hoe je zo’n routine kunt ontwikkelen laat William in dit hoofdstuk zien. Door bijvoorbeeld slim te douchen of nog even te eten wat je slaap zal bevorderen.

Maar het allerbelangrijkste is, dat je jou lichaam een gewoonte aanleert, waar het zich op in kan stellen. Waardoor het beter en sneller tot rust komt wat jouw nachtrust dan weer bevorderd.

Stap 6 – Val in slaap zonder angst

William geeft je in deze stap een aantal tips, die je gaan helpen om beter te gaan slapen.

Zaken als hoe warm of koud het in je slaapkamer is en de wat een goede begin-slaap-positie is komen aan bod.

Als het dan nog niet lukt om in slaap te vallen, dan is er nog een stappenplan waarin staat beschreven wat je het beste kunt doen.

Perfect slapen in 7 stappen

Stap 7 – Slim wakker worden

Hoe kun je het beste opstaan? In het laatste hoofdstuk van perfect slapen in 7 stappen word dit besproken.

Je ontbijt en  de dingen waar je in de ochtend tegen aan loopt, zijn o.a. dingen die aan bod zullen komen. William van der Klaauw legt je uit, hoe je hier goed mee om kan gaan, zodat  jouw ochtend er voor zorgt dat je de komende nacht beter zult slapen.

Perfect slapen in 7 stappen – Kalmeer je gedachten bonus

In dit laatste onderdeel van Perfect slapen in 7 stappen, geeft William jou 10 technieken om de slaap te kunnen bevorderen. Kalmeer je gedachten is ook een van de bonussen die je krijgt als apart boekje.

Hij heeft dit ook in zijn boek verwerkt, omdat de technieken erg goed kunnen helpen om beter en sneller in slaap te vallen. Tevens geeft  het ook de mogelijkheid om echt ‘goed’ tot rust te komen als je gaat slapen.

Wat kost Perfect slapen in 7 stappen en wat krijg je voor dat geld?

Normaal gesproken betaal je voor het hele pakket bijj slaapwijzer € 74,–. Er staat op de site dat er nu een tijdelijke aanbieding is voor € 37,–, maar heel eerlijk denk ik dat dit gewoon een marketing truck is. Dat bedrag van € 37,– staat er namelijk al een behoorlijk poosje.

Perfect Slapen in 7 Stappen (hardcopy)

Voor 16.00 uur besteld is morgen in de brievenbus

Als je voor 16.00 uur besteld, ligt Perfect slapen in 7 stappen de volgende werkdag (discreet verpakt) al in de brievenbus. Tip: geef het boek een vaste plek op je nachtkastje, zodat je de technieken altijd bij de hand hebt.

Perfect slapen in 7 stappen

Perfect Slapen in 7 Stappen (digitaal)

Direct beginnen en vanavond al beter slapen

Direct nadat je hebt ingelogd,  krijg je een gratis account op het ledenplatform van Slaapwijzer.net en kun het boek direct downloaden. Je kunt dus direct beginnen met lezen en vanavond al gebruik maken van de technieken. Het pdf-bestand kun je lezen op de tablet, computer, laptop of telefoon.

Ik wil heel graag beter slapen

Persoonlijk advies van een slaapdeskundige

Geen gepeperde uurtarieven, maar eerlijk (en gratis) advies

In de maand nadat je bestelt hebt, kun je eventuele vragen aan William stellen. Vragen over bijvoorbeeld  jouw persoonlijke situatie of dingen waar je op vastloopt. Hij geeft persoonlijk antwoord en doet zijn uiterste best om je van zo goed mogelijk advies te voorzien. Gewoon gratis, want hij vind het belangrijk om laagdrempelig te zijn.

Let op dit aanbod vervalt binnenkort ivm een overvolle agenda

Slaapchecklist: de vertaling naar de praktijk

Geef ‘m een vaste plek en haal het maximale uit de methode

Misschien heb je het wel eens meegemaakt? Je leest een boek en na afloop denk je ‘oke, en nu’? William wil dit graag voorkomen en heeft daarom de ‘Slaapchecklist’ ontwikkeld. Op de checklist staat precies wat je elke dag moet doen. Prik ‘m aan je prikbord of hang hem aan de koelkast, zo leg je overdag een goede basis voor de nacht. Je kunt de Slaapchecklist downloaden binnen de ledenwebsite van Slaapwijzer.net.

E-cursus ‘Dieper Slapen’: ’s nachts doorslapen

Haal het maximale uit je slaap (en de druk van de ketel)

Je hoort het best vaak.  ’s Nachts wakker word men wakker en vervolgens lukt het niet meer om te slapen. Je raakt er super gefrustreerd van. Bij Perfect slapen in 7 stappen krijg  je ook de 8-daagse digitale cursus ‘Dieper Slapen’. Het doel van de cursus is, om zoveel mogelijk slaaptijd in slaapfase 3 en 4 en de REM-slaap door te brengen.

Tijdelijk gratis: maak er gebruik

Bonussen

Kalmeer je gedachten

In dit boekje zijn beste technieken verzameld om je gedachten te klameren. Dit boekje is eveneens opgenomen als extra bijlage van het papieren boek.

Welterusten snacks receptenboek

In dit boekje vind je 5 gezonde, calorie-arme lekkere recepten die een ‘slaapversterkend’ werken.

Toegang besloten platform

Je krijgt een maand lang volledige toegang tot De Slaapomgeving. Dit is een uniek online platform vol informatie, inspiratie en de beste tips van internationale slaapdeskundigen.

Crystal Waters (90 bpm)

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat muziek met 90 beats per minuut het meeste rust geeft? Dat is de reden dat je bij aankoop de mp3 van het nummer Crystal Waters erbij krijgt.

Mijn conclusie

Ik heb ondanks het feit dat ik zelf best goed slaap, nog best veel van dit boek geleerd. Er zijn best veel dingen die ik doe, die mijn goede nachtrust ondermijnen.

Ik ben dus begonnen met het zoveel en goed mogelijk toepassen van wat ik in dit boek geleerd heb. Ik ga ervan uit dat ik mijn nachtrust hierdoor nog beter kan maken.

Wil jij ook een betere nachtrust? Dan kan ik je dit boek van harte aanraden.

 

 

 

Perfect slapen in 7 stappen

Normaal € 74,--, nu voor € 37,--
8.4

Gebruiksvriendelijkheid

8.5/10

Moeilijkheidsgraad

8.0/10

Duidelijkheid

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *