Passief inkomen? Twee weken vakantie en toch inkomsten

De afgelopen 2 weken heb ik vakantie gehad. Dankzij het passieve inkomen dat ik heb opgebouwd, hoef ik me daar niet druk over te maken. Heb jij al een passief inkomen? Nee, Misschien word het tijd om eraan te werken?

Wat is passief inkomen?

Passief inkomen is een vorm van inkomen waarbij je met minimale inzet maximaal geld verdient. een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het huurhuis wat jij bezit zou kunnen bezitten. Je koopt het huis aan en verhuurt het. Het inkomen wat hieruit ontstaat noem je passief inkomen, want je doet een keer iets en dat levert je vervolgens doorlopend geld op.

Ik heb bijvoorbeeld gekozen voor affiliate marketing, in mijn reviews vind je verschillende links naar de producten die ik review. Klik jij op een van die links en koop je het product dan verdien ik een commissie. Waarom is dat dan Passief inkomen? Omdat ik een artikel maar een keer schrijf en het levert daarna vanzelf geld op.

Je inkomen is dus passief, als jij er (bijna) niks voor hoeft te doen. Huurinkomsten, Affiliate marketing inkomsten, dropshipping inkomsten, inkomsten uit dividend of beleggingen. zijn allemaal passief.

Op welke manier kun je zo’n inkomen realiseren?

Webshop automatiseren

Heb jij een webshop? Een dropshipping webshop is bijvoorbeeld erg gemakkelijk om te zetten naar een passief inkomen. Daar zijn een aantal verschillende manieren voor, afhankelijk van hoeveel je zelf wilt blijven doen.

Je kan je huidige webshop voortzetten en met ofwel een whitelabel product ofwel dropship producten en alle processen automatiseren waar jij nog tijd aan kwijt bent. Maar andere manieren om een passief inkomen te genereren met dropshippen zijn:

  • Je Facebook Ads, klantenservice en zelfs productresearch uitbesteden
  • Je voorraadbeheer en verzending uitbesteden aan een Fulfillment bedrijf
  • Anderen jou product laten promoten op commissie basis, bijvoorbeeld door influencers via een Affiliate Marketing platform
  • Adverteren en product verzending volledig automatiseren automatiseren zodat je er niet naar hoeft om te kijken

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om een passief inkomen te krijgen uit je webshop. Het kan Je veel vrije tijd opleveren, die jij dan weer kan inzetten om je passieve inkomen te vergroten.

Passief inkomen

Affiliate Marketing

Hierboven kon je al lezen, dat je met de combinatie dropshipping webshop en affiliate marketing platform een passief inkomen kan opbouwen. Het is echter ook zeer goed mogelijk om het van de andere kant aanpakken. Je wordt dan zelf affiliate voor een webshop en ontvangt commissie voor elke verkoop die jij realiseert. Je kan als Publisher in nagenoeg elke niche die je kan bedenken geld verdienen door het ontvangen van commissie.

Als jouw affiliate medium gaat ranken en verkeer krijgt van bezoekers met de juiste interesses, dan houd het niet zomaar meer op. Je krijgt op die manier vanzelf een passief inkomen, voor de moeite die je eerder hebt gedaan. Als verkoper/adverteerder ligt dit nog beter, het zal je nog minder energie kosten om jou producten te promoten.

Passief inkomen

Passief inkomen door beleggen op de korte of lange termijn

Een redelijk bekende manier van passief inkomen blijft toch altijd beleggen. Deze methode heeft zich de afgelopen decennia meer dan eens bewezen en met een gemiddelde jaarlijkse beursgroei van 8%, geeft het dan ook een heerlijk rendement. Zeker wanneer je jong begint, kan je genieten van compound interest. Dit zorgt ervoor dat je steeds rendement pakt op voorgaand rendement.

Voor lange termijn beleggen met aandelen of fondsen is het verstandig om goed te weten waar je mee bezig bent. Het kan verstandig zijn om eerst je kennis te vergroten. Er zijn tegenwoordig hele goede trainingen die je daarbij helpen. Mijn keuze viel op De trading navigator methode van Harm van Wijk.

Bij korte termijn beleggen ligt het allemaal net even anders. Er is maar een hele dunne lijn tussen actief en passief inkomen, omdat je bij korte termijn beleggen veel meer tijd eraan moet besteden. Het is wel een schaalbare manier van inkomen genereren, als je bijvoorbeeld duikt in de wereld van daytrading. Hou je wel van een beetje spanning dan is daytrading echt iets voor jou, om hier meer over te leren kun je De daytrading masterclass van Kevin Timmer volgen.

Ook in de wereld van crypto investeringen valt tegenwoordig veel geld te verdienen. Iedereen kent wel de Bitcoin en welke waarde deze munt heeft. Je zou misschien denken dat de grootste klapper al is geweest, maar dat is zeker niet waar. Crypto is een hele jonge tak van investeren en er is nog volop groei. Wil jij alles weten over investeren in crypto? Dan kun je terecht bij De crypto masterclass van Alles over Crypto.

Geld verdienen tijdens je vakantie

Zoals je hierboven ziet zijn er best veel manieren om passief inkomen te realiseren. Ik heb allen de methode genoemd, waar ik mezelf in verdiept heb, maar er zijn natuurlijk nog veel meer kansen.

Als je nu begint en besluit ervoor te gaan, dan is het voor jou ook mogelijk om geld te verdien tijdens jou vakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *