Ophef over online trainingen en cursussen

Onlangs is er nogal wat te zeggen geweest over verschillende online trainingen en cursussen. Veel van de kritiek die word geuit vind ik zeer onterecht. Ik zal in dit korte artikel uitleggen waarom ik die kritiek niet terecht vind.

Wat is er aan de hand?

Onlangs maakte de NPO een stevige reportage over een aantal online trainingen en cursussen. Hierbij werden naar mijn idee een aantal jongens die zo’n training of cursus gemaakt hebben behoorlijk geframed.

Jia Ruan, Joshua Kaats en Boyd Hoek werden in die reportage aan het woord gelaten en daarna werden hun woorden behoorlijk geknipt en geplakt. Ze werden met name negatief neergezet vanwege hun marketing tactieken, maar niet vanwege de inhoud van hun cursus of training.

Ik vind de manier waarop deze reportage gemaakt werd dan ook heel erg suggestief en totaal niet in perspectief.

Het is wat je er zelf van maakt

Bij de aangeboden online trainingen en cursussen geldt eigenlijk altijd ‘het is wat je er zelf vanmaakt’. Als jij zon training of cursus volgt en je doet er vervolgens niets mee, dan gebeurt er ook niets. volg jij zo’n cursus of training en breng je het geleerde direct in praktijk, dan is de kans groot dat je resultaat gaat zien.

Geen van de heren waar ik tot nu toe een cursus of training gevolgd heb beloven gouden bergen. Wat ze wel beloven is, dat als jij hetgeen zij je leren in de praktijk brengt, de kans groot is dat je er wat aan gaat verdienen. Ik kan na het volgen van een aantal van de cursussen bevestigen dat dit ook zeker waar is.

Ik deed de SMMB Masterclass

Ik volgde onder andere de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Deze cursus duurde 6 weken en ik heb de cursus precies uitgevoerd zoals de bedoeling was . aan het einde van de cursus, had ik topt mijn grote verbazing ook daadwerkelijk 3 klanten, die mij wilde betalen voor mijn diensten.

SMMB Masterclass betrouwbaar

Hiermee wil ik laten zien, dat het dus echt aan jezelf ligt of je succesvol bent of niet. Als jij ervoor gaat dan kun je met elke online training of cursus iets bereiken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *