Ondernemen tijdens de coronacrisis

Ondernemen in deze tijd is zwaar. Als je een zaak hebt in de horeca of Retail, dan is het in de meeste gevallen bijna onmogelijk. Toch zie je om je heen allerlei goede ideeën ontstaan. Dit zijn de ondernemers die zich niet uit het veld laten slaan. Je ziet dus gelukkig veel ondernemers die echt ondernemen en hun bedrijf te verbeteren. maar wat kan jij nou doen om jou bedrijf toch door te laten draaien

Coaches en Trainers

Ben jij coach of trainer en zag jij je business in 2020 kelderen, omdat je geen cliënten meer mocht ontvangen? Hoeveel van jullie hebben er aan gedacht om je aanbod online aan te bieden? Voor coaches en trainers zijn voldoende mogelijkheden om om online een training te maken en te verkopen.

Het aanbieden van online coaching trajecten via zoom behoort ook tot de mogelijkheden. zoom bied voor coaches sowieso veel opties voor goede online trainingen.

Weet je niet goed hoe je kunt starten met jou online training of coaching? Hugo Bakker bied een prachtig programma aan , waarin hij jou precies vertelt hoe jij jou programma online kunt maken en aanbieden. Het programma heet De online trainers revolutie. In dit programma leert Hugo je van a tot z hoe jij je eigen online training maakt, maar nog veel belangrijker hoe je hem verkoopt.

Winkeliers

Ben jij een winkelier en is je winkel dicht vanwege de lockdown? Dat is natuurlijk ontzettend balen, zeker als je bv een wintercollectie hebt ingekocht terwijl de zomer collectie er alweer aan komt.

Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om toch van je voorraden af te komen. Je kan bijvoorbeeld met Wix je eigen webshop bouwen en via je Facebook profiel adverteren. Adverteren via Facebook is zeker aan te raden als je een fysieke winkel hebt. Het voordeel van deze manier van adverteren is, dat je heel lokaal kunt adverteren tot op 1 km nauwkeurig. Je adverteert dus bv alleen in je woonplaats, waardoor je klanten gemakkelijk de optie kan bieden de producten op te halen in de winkel (dit mag volgens de richtlijnen). Bijkomend voordeel is dat je op die manier ook naamsbekendheid opbouwt

Wix is een aanbieder van software om websites en webwinkels mee te maken. De software bevat vele templates en er zal zeker iets tussen zitten, wat jij kan gebruiken voor jouw webshop. De software is zo gemaakt dat iedereen het kan gebruiken, dus zelfs als je nog nooit een website gemaakt hebt, kun jij met deze software je eigen site maken. Als je toch wat tijd overhebt is het misschien ook wel leuk om hiermee te experimenteren, want op die manier kun jij jezelf voorbereiden op onvoorziene zaken als een lockdown, zonder dat meteen je bedrijf verliest.

Werklozen /-zoekenden

Ben jij door de coronacrisis je baan kwijtgeraakt? Zit je werkloos thuis en heb je geen idee wat je met je tijd moet? Er zijn een aantal opties die je zou kunnen overwegen.

Je kan natuurlijk blijven solliciteren in de hoop alsnog je droombaan te vinden. Deze optie is op dit moment misschien een beetje lastig, want andere werkgevers zitten in hetzelfde schuitje, als de werkgever waar jij ontslagen werd.

Je kunt ook overwegen om je eigen online bedrijfje te starten. Dit lijkt moeilijker dan het is. Ik ben er zelf een paar jaar geleden mee begonnen en de website waar je dit artikel leest is er het resultaat van.

Affiliate marketing

Ik pas al een paar jaar het principe van affiliate marketing toe. Op deze site schrijf ik reviews over cursussen, software en diensten die ik gebruik of gevolgd heb. Door in die artikelen affiliate links te verwerken, ontvang ik commissie als er via mijn site een verkoop gerealiseerd word. Wil je hier nou meer over weten lees dan eens het boek De laptop lifestyle van Jacko Meijaard.

seg_vivi

Jacko heeft ook een zeer uitgebreide video training gemaakt waarin hij je alles leert over affiliate marketing. Van het maken van je eigen website tot het geld verdienen met je eigen content, alles wordt duidelijk uitgelegd. De cursus heet de Affiliate Marketing Revolutie en kost slechts € 47,–.

Dropshipping

Een andere manier om een online business te starten is dropshippen. Hoewel ik hier zelf aardige resultaten mee boekte , vond ik het persoonlijk niet heel leuk en ben er mee gestopt. Gaat jou hard sneller kloppen, als je ander helpt dat product te vinden wat ze al jaren zoeken? Dan is dropshippen echt iets voor jou.

Dropship academy

Je leert alles over dropshippen in de Dropship academy van Joshua Kaats. Ik heb deze training zelf ook gevolgd en er dus ook goede resultaten mee behaalt. De Dropship academy is wel een flinke investering, anmelijk € 1197,– per jaar of € 347,– per kwartaal. Je krijgt dan wel de meest complete Nederlandstalige video op het gebied van dropshipping en je word lid van een hele grote community van mensen die elkaar helpen verder te komen. De dropship academy doet niet aan speciale aanbiedingen, dat vind ik persoonlijk wel prettig je krijgt waar je voor betaald. Wil je weten wat je kan ver wachten? Volg dan eerst de gratis webinar, die ongeveer een uur duurt.

Er kan nog veel meer…….

Hierboven staan maar 2 voorbeelden, maar er is nog veel meer mogelijk. De mogelijkheden om online een boterham te verdienen zijn bijna eindeloos. ik zal hieronder nog een aantal links zetten naar trainingen die ikzelf in de afgelopen 4 jaar gevolgd heb.

De bol masterclass

Jia Ruan bol masterclass

In de bol masterclass leer je hoe jij je producten kunt verkopen op het platform van bol.com.

De Crypto Masterclass

Dit is een voorbeeld van cryptocurrency

Op dit moment is crypto weer helemaal hot. Door de recente pieken in de koersen zijn er weer veel mensen geïnteresseerd. Begin echter niet zonder kennis, want dan ge je zeker fouten maken. In de Crypto masterclass leer je echt alles over Crypto.

De SMMB Masteclass

SMMB Masterclass betrouwbaar

In deze masterclass laat Boyd Hoek je stap voor stap zien hoe je jou eigen social media marketing bedrijfje kan starten. Dit war een van mijn favoriete trainingen en ik doe nog steeds voor een aantal klanten hun social media marketing.

Blijf positief

Het allerbelangrijkste advies wat ik je kan geven is blij positief. Op dit moment lijkt je situatie misschien uitzichtloos, maar als je het heft in eigen hand neemt kan er veel veranderen.

Ik wens iedereen dan ook heel veel sterkte de komende tijd. Gebruik je tijd zo nuttig mogelijk om niet gek te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *