Hypotheekvrij van Gerhard Hormann

In deze review bespreek ik het boek Hypotheekvrij van Gerhard Hormann. in dit boekje legt de auteur uit hoe hij zijn aflossingsvrije hypotheek toch heeft afgelost.

hypotheekvrij Gerhard Hormann

Hypotheekvrij van Gerhard Hormann

Simpele tips om je hypotheek af te lossen. wil jij ook financiële vrijheid bereiken? Los dan je hypotheek af.

Ja, ik wil hyptheekvrij leven

Waar gaat Hypotheekvrij over?

De tussenpersoon van Gerhard Hormann raade het hem nadrukkelijk af. Iedereen in zijn omgeving verklaarde hem voor gek. Maar een paar jaar geleden besloot hij, tegen alle adviezen in , versneld zijn hypotheek af te lossen. Al vanaf dag 1 zag hij zijn woonlasten aanmerkelijk dalen. In

Hypotheekvrij van Gerhard Hormann legt de auteur stap voor stap uit hoe iedere woningbezitter zijn hypotheek versnelt af kan betalen. Natuurlijk word ook uitgelegd waarom je hier zo snel mogelijk mee moet beginnen. Dit boek lees je wat de banken je nooit zullen vertellen.

Wie is Gerhard Hormann?

Hypotheekvrij! Gerhard Hormann

Gerhard Hormann (Rotterdam, 26 mei 1961) is een Nederlandse schrijver. Aanvankelijk publiceerde hij vooral thrillers, maar sinds 2012 richt hij zich voornamelijk op non-fictieboeken. In deze boeken pleit hij voor aflossing van de hypotheek en controle van de eigen financiën. Waardoor dan weer ruimte ontstaat om minder te gaan werken.

In 1996 debuteerde Hormann bij uitgeverij Luitingh met Sporen van angst. Dit boek gaat over een moeder die op zoek gaat naar de ontvoerder van haar verdwenen kind. Een jaar later verscheen De plaag, een SF-thriller die zich afspeelt in 2004.

In 1999 Kwan de echte doorbraak voor Hormann met het boek Dubbel bedrog, gebaseerd op de op dat moment nog niet opgeloste zaak van de Utrechtse serieverkrachter. De recherche in Utrecht vond het boek zo realistisch, dat Hormann werd gevraagd DNA af te staan.

De vooralsnog laatste thriller van Hormann bij uitgeverij Luitingh verscheen in 2001 en heette Terugslag. In 2004 publiceerde Hormann de reli-thriller De duistering, het non-fictie boek Een tweede huis en het jeugdboek Meneer Melchior & het betoverde bos. In december 2005 verscheen Gramschap, het vervolg op De duistering.

Op 31 oktober 2006 verscheen de bundel Horrorarium met nieuwe griezelverhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Dit was een initiatief van Hormann en zijn Vlaamse collega Nico de Braeckeleer om het genre nieuw leven in te blazen.

In september 2008 heeft hij de thriller Het mysterie van Montalcino gepubliceerd,  uitgever Jongbloed prees dit boek als “het christelijke antwoord op Dan Brown”.

Songteksten

Na een ontmoeting met Stef Bos in 2010 ging Hormann zich toegeleggen op het schrijven van songteksten. Van zijn hand kwam onder meer Dichter bij jou, Tegenlicht en Verloren generatie.

Non-fictie

In juni 2012 verscheen een tiende boek: Hypotheekvrij!; een autobiografisch verslag waarin werd gepleit om in korte tijd de aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Zijn volgende boeken borduren nadrukkelijk voort op dit thema, en hij koppelt het aflossen van de hypotheek en het controle krijgen over de eigen financiën aan minder werken, vervroegd pensioen en onthaasting.

In 2013 verscheen Helemaal vrij! , in 2014 Het nieuwe nietsdoen, in 2015 De omgekeerde werkweek, in 2016 Het plakbandpensioen en in 2017 Leven van de lucht.

Mijn mening over Hypotheekvrij van Gerhard Hormann

Het boek is erg prettig geschreven in duidelijke taal, die toegankelijk is voor iedereen.

De tips die in Hypotheekvrij van Gerhard Hormann gegeven worden, zijn tevens makkelijk toepasbaar op je eigen leven.

Ik ben na het lezen van dit boek erg geïnteresseerd geraakt in het onderwerp. Hoewel ik zelf nog niet begonnen ben met het aflossen van mijn hypotheek, moet ik wel toegeven dat het zaadje geplant is. Ik ga zeker overwegen om ook mijn eigen aflossingsvrije hypotheek af te lossen.

p.s. Lees ook eens mij review over Geld in de bijrol van Ad Broere.

hypotheekvrij Gerhard Hormann

Hypotheekvrij van Gerhard Hormann

Simpele tips om je hypotheek af te lossen. wil jij ook financiële vrijheid bereiken? Los dan je hypotheek af.

Ja, ik wil hyptheekvrij leven

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *