De top periode voor online marketing en affiliate marketing

November en December zijn in marketingland de maanden waarin vaak de meeste omzet gerealiseerd word. Hoe dit kan? Veel feestdagen en een aantal actie dagen die steeds meer gemeengoed worden in Nederland.

Black Friday en Cyber Monday

In november is vanuit Amerika black Friday en cyber Monday aan komen waaien. Op deze dagen word in Amerika traditioneel met heel veel hoge korting gesmeten. Dit is naturrlijk een marketing walhalla van heb ik jou daar. Dit fenomeen begint ook steeds meer vaste grond onder de voeten te krijgen in Nederland.

Het daarom ook niet gek, dat als jij een online business hebt, dat je op deze dagen met leuke acties komt. De kans is zeer groot, dat je precies op die dag een omzet genereert, die gelijk is aan hele maand inkomen. Dit jaar heb je de boot gemist, maar volgend jaar krijg je weer een kans.

Ook met Sinterklaas kan het heel handig zijn om eens flink uit te pakken. Vooral webshops doen er goed aan om in te spelen op de kooplust van mensen. Sinterklaas is natuurlijk het feest van kadootjes. Ook sinterklaas is al voorbij, maar ook daarvoor geldt, volgend jaar weer een kans.

Het feestseizoen is nog niet voorbij

Er komen echter nog wat kansen om een paar goeie deals aan te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een onweerstaanbare kerst deal, waarmee je mensen een echt goede kerst bezorgt.

Ook tweede kerstdag is nog een mooie kans voor extra omzet. Deze dag word in Amerika boxingday genoemd en bied gelegenheid tot het doen van belachelijk goede aanbiedingen.

Niet meedoen met kortingen?

Ik kan me zo voorstellen, dat je er misschien helemaal niet op zit te wachten om jou producten, tegen lage kortingen weg te doen. Je hoeft dat ook helemaal niet te doen.

Je kan je klanten bijvoorbeeld ook een paar goede extra’s bieden. Je geeft je bestaande klanten die dagen een extraatje door extra waarde toe te voegen en je werft ondertussen nieuwe klanten, door hen te verleiden om tegen normaal tarief jou product te kopen met de extraatjes.

Die extraatjes zijn dan natuurlijk alleen verkrijgbare op de specifieke actie dagen, want anders is het geen extraatje meer. Er volop mogelijkheden om te profiteren van het feest seizoen

Voor 2021

De eerste kansen in 2021 dienen zich ook al snel aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie voorjaarsdeal rond de voorjaarsvakantie. Ook Goede Vrijdag en tweede paasdag bieden gelegenheid tot het bedenken van leuke acties.

Maak dus volop gebruik van de mogelijkheden die feestdagen en vakanties bieden. Het zijn vaak de tijden waarin jij met je bedrijf de beste omzetten kan scoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *