De Cryptocurrency cursus van Alles over Crypto kopen? Lees dan eerst deze review

In dit review ga ik je alles vertellen over de Cryptocurrency cursus van Alles over Crypto. Om voor jou een goed review te maken ben ik zelf aan de gang gegaan met de lesstof. Of ik de makers van deze cursus betrouwbaar vind kun je lezen in dit review.

[ReviewDisclaimer] 

Wat je moet weten over de Cryptocurrency cursus

De Cryptocurrency cursus van Alles over Crypto is een volledig Nederlandstalige cursus, die je vanaf de start van alles vertelt over o.a. het ontstaan van geld, over het banken systeem en over wat Cryptocurrency en blockchain nu eigenlijk zijn.

Elke module wordt afgesloten met een toets en je kunt de cursus pas voortzetten, als je tenminste 70% van de vragen goed beantwoord hebt. Het eerste deel van de cursus bestaat voornamelijk uit tekst, maar vanaf module 2 gaat men door met video’s.

De cursus heeft een duidelijke opbouw en is op een prettige wijze geschreven. Het is duidelijk dat de heren van Alles over Crypto, erg goed hun best hebben gedaan om een mooie, heldere cursus samen te stellen.

De cursus is echt voor beginners, echt alles wat je moet weten wordt uitgelegd. Na het doen van deze cursus kun jij je eerste stappen maken in de wereld van Cryptocurrency (meer weten over Cryptocurrency? Lees dan deze korte uitleg).

Ik wil de gratis training volgen op Maandag of Donderdag

 

Over de docenten van Alles over Crypto

Docent van de Cryptocurrency Beginnerscursus

Derek Westra

Derek is gefascineerd door de psychologie achter onze economie. Dat is ook niet zo vreemd, gezien zijn master in gedragseconomie en speltheorie. In 2013 voelde hij, toen hij voor het eerst in aanraking kwam met Crypto, dat dit de potentie had een ware revolutie te veroorzaken. Hoe is het mogelijk dat de waarde van een digitaal muntje, van 1 cent omhoog schiet naar 1000 dollar?

Wat begon als een fascinatie voor Crypto, groeide uit tot een ware obsessie. De kennis die hij in de loop der jaren heeft opgedaan, heeft hij bijeen gebracht in de Cryptocurrency cursus.

De wereld van Crypto is echt een droom voor elke gedragseconoom.

Docent van de Cryptocurrency Beginnerscursus

Patrick Suiker

Patrick is een geboren ondernemer en een gepassioneerd handelaar. Deze passie heeft hij omgezet in een master Entrepreneurship. Toen hij in 2013 in aanraking kwam met Litecoin was hij meteen verkocht, er is sinds die tijd geen droom meer geweest waar Crypto niet in voorkwam.

Op allesovercrypto.nl wil  hij dan ook niets liever dan zijn passie delen met de rest van Nederland. Daarom heeft hij het tot zijn missie gemaakt dat Nederland voorop gaat lopen in de blockchainrevolutie (meer weten over blockchain). Allesovercrypto.nl is een mooie eerste stap naar dit doel).

Ik ben al jaren bezig met cryptocurrency’s en het duurde best lang voordat ik het écht onder de knie had.

Mijn review over het doen van de Cryptocurrency Beginnerscursus

Algemene indruk

Ik vond het een erg prettige cursus om te volgen. De modules zijn heel prettig opgebouwd en de informatie wordt op een duidelijke manier uitgelegd. Elke keer als je inlogt, om verder te gaan met de cursus, krijg je een voortgangsrapportage te zien. Zo kun je precies zien hoever je al bent.

Over de toetsen van de Cryptocurrency cursus

Ik vond de toetsen aan het eind van de modules soms best lastig, je moet tenslotte minimaal 70% goed doen om door te kunnen. Tijdens het maken van de toetsen kon ik gelukkig ook even terug naar de lesstof, waardoor ik tijdens het maken van de toets even kon controleren of ik goed zat.

Over de video’s

De video’s zijn ook erg prettig om naar te kijken, vooral omdat de docenten niet te snel door de lesstof gaan en ik daardoor goed mee kon kijken op hun scherm. Het was daardoor gemakkelijk hun stappen na te doen en dus een beter resultaat te halen in de toetsen.

Kleine irritatie 

Er is nog iets wat ik ook even wil zeggen, dit is iets waar ik mij persoonlijk een beetje aan stoorde. In alle video’s wordt op de achtergrond een heel vervelend terugkerend ‘lift’muziekje afgespeeld. Er zit geen enkele afwisseling in en dat ging mij daarom op den duur irriteren.

Nooit gedacht aan traden

Als ik heel eerlijk ben had ik nooit echt de ambitie om te traden, ik vond het risico altijd te hoog. Echter nu ik deze cursus gedaan heb, ben ik wel erg nieuwsgierig geworden, naar wat voor een resultaten ik zou kunnen behalen. Het zou dus zo maar kunnen zijn, dat ik in de toekomst mijn voorzichtigheid een klein beetje laat varen en toch wat Cryptocurrency’s aanschaf.

Ik wil de gratis training volgen op Maandag of Donderdag

Inhoud van de Cryptocurrency cursus

Welkomstwoord en inleiding

De cursus van Alles over Crypto begint met een welkomstwoord en een uitleg van hoe de cursus zal verlopen. Na elk hoofdstuk komt een test, die je met minimaal 70% af moet sluiten om verder te kunnen. Dan volgt de inleiding, dit hoofdstuk bestaat voornamelijk uit tekst, in dit hoofdstuk word gesproken over:

 • De ontwikkeling van geld;
 • Bitcoin;
 • Blockchain;
 • Smart contracts;
 • Soorten Cryptocurrency;
 • Adoptie modellen.

Opbouwstructuur cursus

Crypto kopen

Het volgende hoofdstuk gaat over Crypto kopen. In dit hoofdstuk begint de video training. De docenten laten je meekijken op hun scherm en laten je precies zien wat je moet doen. De volgende brokers en beurzen komen aan bod:

 • Bitvavo;
 • Binance;
 • Idex;
 • BitMEX;
 • Litebit en Tradeorge.

Crypto beveiligen

Beveiliging van je activiteiten op het gebied van Cryptocurrency is erg belangrijk, daarom is er een speciaal hoofdstuk over dit onderwerp. Het hoofdstuk, bestaat voor een gedeelte uit tekst en een gedeelte uit video’s en behandelt de volgende zaken:

 • Wat is een wallet;
 • Paper wallet;
 • Hardware wallet;
 • Software wallet;
 • Tweestapsverificatie.

Winst uitbetalen

In het hoofdstuk winst uitbetalen, leggen de docenten uit hoe je op de verschillende platformen je winst kan laten uitbetalen. In deze video’s kun je weer meekijken op het scherm en word je stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. De volgende platformen worden behandeld:

 • Bitvavo;
 • Bitonic;
 • Kraken.

Initial Coin Offerings (ICO)

In dit hoofdstuk leer je alles over Initial Coin Offerings (ICO). Besproken onderwerpen zijn:

 • Wat zijn ICO’s?;
 • Hoe doe je mee aan ICO’s.

Crypto trading

Dit hoofdstuk bespreekt de verschillende facetten van Crypto trading. Na elke video komt een test van ongeveer 11 vragen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • De Exchange;
 • Bubbels en marktcyclussen;
 • Support & Resistance;
 • Candlesticks;
 • Live trade.

Eindexamen van de Cryptocurrency cursus

Dit zijn 60 vragen over de hele cursus, als je dit examen gedaan hebt ben je klaar om de wereld van de Cryptocurrency te betreden.

Wat kost de Cryptocurrency cursus van Alles over Crypto en welke bonussen krijg je?

De prijs van deze cursus is € 297,–. Ik vind dit persoonlijk wat aan de lage kant, gezien de hoeveelheid kennis, die met de cursisten gedeeld word. De prijs/kwaliteit verhouding, is wat mij betreft prima.

Bij de cursus krijg je ook  na bestelling ook direct toegang tot 3 extra bonus eBoeken, namelijk:

 • De Crypto belastinggids: Dit eBoek bevat alle antwoorden op vragen rond cryptocurrency en belasting zo zorg je ervoor, dat je jou investeringen in digitale valuta op de juiste manier opgeeft bij de belastingdienst.
 • 12 Tips voor beginners: 12 Extra tips om het maken van bekende beginnersfouten te voorkomen.
 • De Bitcoinbijbel: De Bitcoinbijbel is een eBoek met zeer uitgebreide informatie over crypto en de blockchain technologie. Dit boekje is vooral informatief en een handige gids om vaktermen e.d. op te zoeken, dus geen training.

Je krijgt ook toegang tot de speciale VIP community, in deze community word je samen met de andere cursisten op de hoogte gehouden van ontwikkelingen op de markt en over buitenkansjes.

Mijn conclusie over de Cryptocurrency cursus

Een hele interessante cursus en zeker aan te raden. Na het maken van alle modules, heb ik echt het gevoel dat ik mijn eerste stappen op de Crypto markt kan zetten.

Betrouwbaar

De beide heren van Alles Over Crypto, maken op mij een heel betrouwbare indruk. Als je hen een vraag stelt krijg je in bijna alle gevallen binnen 5 uur antwoord (vaak sneller).

Ik wil de gratis training volgen op Maandag of Donderdag

Cryptocurrency cursus

€ 297,--
8.6

Gebruiksvriendelijkheid

8.5/10

Moeilijkheidsgraad

8.0/10

Duidelijkheid

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *