Ben jij al gestart met Amazon FBA? Met Amazon verbreedt jij je verkoopkanalen!

Je kon het al eerder lezen in een artikel op deze site , Amazon heeft zijn Nederlandse site geopend. Jij kan hier als verkoper van profiteren.

Hoe kan ik dan profiteren?

Jij vraagt je natuurlijk af, hoe dan? Dat is niet zo moeilijk te beantwoorden. Amazon bied je namelijk de mogelijkheid om verkooppartner te worden.

Net als bol.com stelt Amazon zijn platform open voor externe verkopers, ze doen dit op 2 manieren.

Je kunt verkooppartner worden en als je al een webshop of winkel hebt kun je vanuit eigen voorraad leveren.

Je kan ook kiezen voor Fulfillment by Amazon. Hierbij stuur je het product wat je wil verkopen naar de magazijnen van Amazon. Amazon regelt dan vervolgens de opslag en verzending van jou product bij verkoop.

Hoe Amazon FBA werkt

Wat zijn dan de voordelen?

Stel je hebt een fysieke winkel en je zoekt naar mogelijkheden om je producten aan een breder publiek te verkopen. Dan is Amazon ideaal, want Amazon heeft een zeer groot wereldwijd bereik.

Het kost natuurlijk wel wat geld verkopen op Amazon is niet gratis, maar door het wereldwijde bereik vergroot jij je klantenbestand.

Het voordeel van FBA is dat je geen extra opslagruimte nodig hebt, omdat Amazon dit voor je regelt. Ook het verzenden en inpakken regelt Amazon voor je, jij houd je voornamelijk bezig met. zorgen voor voldoende voorraad en een beetje marketing

Waar moet ik beginnen?

Ik kan me voorstellen dat het allemaal nogal veel lijkt en dat je geen idee hebt hoe je moet starten.

Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om hier cursussen over te volgen, zoals bijvoorbeeld de Amazon FBA training van Huub Knapen. In deze Nederlandstalige cursus legt Huub je van A tot Z uit in video’s hoe het werkt. Heb je interesse lees dan de review die ik schreef over deze cursus.

Ook de Amerikaan Brock Johnson heeft een hele uitgebreide training gemaakt, waarin je alles leert over Amazon. Deze cursus is super uitgebreid. Ik ben deze cursus op het moment aan het testen en later volgt nog een review.

Het moment is nu

Het internet word echt volwassen. Het is zijn kindertijd voorbij en heeft zijn pubertijd achter zich gelaten.

Er was nooit een beter moment om online te starten dan nu. Steeds meer mensen kopen hun spullen online. Je kunt je als winkelier hier tegen verzetten, maar je kunt deze ontwikkeling ook omarmen en ervan proberen te profiteren. De keus is geheel aan jou.

Beperk jezelf niet, maar verbreed je horizon en zie welke kansen internet en Amazon in het bijzonder jou te bieden hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *