Amazon in Nederland van start gegaan. Welke kansen bied dit?

De grootste een meest uitgebreide webwinkel van de wereld Amazon heeft sinds kort een Nederlandse webwinkel. Goed nieuws voor ondernemers, slecht nieuws voor andere grote webwinkels in Nederland. In dit artikel ga ik het je kort uitleggen.

Amazon in Nederland

Er was al een paar jaar sprake van, dat Amazon zijn activiteiten wilde uitbreiden naar Nederland. Ze hebben dit een aantal keer uitgesteld, maar het was al wel mogelijk om via de duitse Amazon te bestellen.

Amazon in Nederland is slecht nieuws voor grote webwinkels als bol.com en Coolblue, want overal waar Amazon zijn website opent gaan andere het merken. Bol en Coolblue moeten dus rekening gaan houden met zeer zware concurrentie.

Voor ondernemers online en offline kan het goed nieuws zijn. Amazon bied namelijk de mogelijkheid aan partners om hun producten op het platform te verkopen. Bol doet dit ook al, maar Amazon is veel groter en wereldwijd .

Amazon FBA

Amazon FBA bied ondernemers online en offline de gelegenheid om hun producten aan te bieden op hun platform. Jij vraagt je natuurlijk af waarom dit lucratief kan zijn? Het antwoord is simpel. Amazon is een wereldwijd platform en door jou producten op hun platform te verkopen kun je dus de hele wereld bereiken.

Er zijn verschillende cursussen online beschikbaar, die jou precies kunnen leren hoe jij Amazon in Nederland in jou voordeel kan laten werken. In volgende artikelen zal ik enkele van deze cursussen bespreken.

Wat ik alvast kan zeggen

Op mijn site vind je ook een review over de bolmasterclass. Hoewel ik nog steeds geloof dat verkopen via bol.com een goede zet kan zijn, geloof ik ook dat Amazon bol.com snel voorbij zal streven.

Als jij dus niet de boot wil missen en vooraan wil staan hou dan deze site in de gaten . ik ga je zeer binnenkort meer vertellen over de cursussen die jou op weg kunnen helpen bij jou Amazon avontuur.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *