Amazon FBA training van The next level opleidingen van Huub Knapen. Is hij betrouwbaar of niet?

Jij bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen, omdat je gehoord hebt over de Amazon FBA training van The next level opleidingen . In dit artikel ga ik het over deze training hebben. Ik vertel je over de mogelijkheden van Amazon FBA, over de training van The next level opleidingen en of ik Huub Knapen een betrouwbare partij vind.

[ReviewDisclaimer] 

Amazon FBA

Zoals je misschien wel gehoord hebt  is Amazon onlangs gestart in Nederland. Ze hebben een Nederlandse site geopend. Ik schreef er eerder al een korte aankondiging over. Dit bied enorme kansen voor ondernemers en beginnende online entrepreneurs .

Amazon werkt namelijk graag samen met zogenaamde verkooppartners. Dit zijn mensen die hun producten verkopen via het platform van Amazon. Ze noemen dit Fulfilment  by Amazon of kort weg Amazon FBA.

Hoe werkt Amazon FBA?

Jij bent verkoper van een product of producten, je doet dit misschien in een webshop of een fysieke winkel of misschien allebei. Amazon bied jou de gelegenheid om jou product(en) op hun platform aan te bieden tegen een kleine vergoeding.Amazon FBA

Het werkt als volgt. Jij bestelt zoals gewoonlijk de producten voor jou (web)winkel of als je die niet hebt bestel je die gewoon en laat een deel of alles naar een fulfilment center van Amazon sturen. Amazon plaats deze producten vervolgens op hun platform onder jou naam. Zij doen zelf de marketing voor hun platform, dus daar hoef jij niets voor te doen en je hoeft eigenlijk alleen maar te wachten tot je producten verkocht worden. Even voor de duidelijkheid dit is echt een beknopte uitleg.

Het is een beetje zoals het partnerprogramma van Bol. Het verschil is dat Bol alleen in Nederland en België actief is en Amazon wereldwijd. Je krijgt via Amazon dan ook de gelegenheid om van hun wereldwijde netwerk te profiteren.

Wat ik vind van deze cursus

Ik heb de afgelopen paar maanden al een aantal van dit soort cursussen gevolgd. De meeste van deze cursussen waren niet zo uitgebreid als deze cursus.

Als je de Amazon FBA training van Huub Knapen hebt afgerond , dan heb je echt winstgevende producten op Amazon staan. Je bent dus echt aan het verkopen en echt aan het verdienen, dat is precies wat ik zo aantrekkelijk vind aan deze training.

De training zelf is heel overzichtelijk en in de stap voor stap video’s krijg je alles duidelijk uitgelegd. Ik ben zelf erg praktisch en houd er dus van om te zien hoe je het moet doen. In de video’s kan je de hele tijd meekijken op het scherm van Huub, je hoeft dus alleen maar te doen wat hij ook doet.

Het forum is wat mij betreft de grootste waarde, die je krijgt bij de training. Het feit dat je tijdens de training je vragen kan stellen aan mensen met ervaring, daar is echt geen prijskaartje aan te hangen.

Ik ben erg blij dat ik deze cursus heb mogen testen, ik heb er weer een heleboel van geleerd. Ik zou deze training dan ook zeker van harte aanraden. Als jij graag producten wil verkopen en je wil dit doen op een platform met internationaal bereik, dan is deze cursus , die volledig in het Nederlands gegeven word, echt voor jou.

Wie is Huub Knapen?

Vanaf jongs af aan was Huub Knapen al aan het ondernemen. Op zijn 7e trok hij al met zijn ‘bolderwagen’ door het dorp en verkocht noten en pruimen.

Op zijn 13e begon hij met het kopen van powerbank’s en andere spullen in China. Vervolgens verkocht hij die spullen dan weer aan zijn mede-leerlingen op het schoolplein.

Toen hij 16 werd werkte hij bij het bedrijf van zijn vader. Hij hielp daar met het uitbreiden van de verkoop van lokaal tot internationaal. Hiervoor zette hij ieder product een voor een online en dat was best veel werk.

Hij vroeg zich op een gegeven moment af, wat als ik nu 1 product 4000 x kan verkopen, in plaats van 4000 producten 1 x. Zo is hij uiteindelijk bij Amazon FBA uitgekomen.

Amazon FBA training Huub Knapen

Hij startte op zijn 18e met zijn eerste bedrijf en met dat bedrijf richtte hij zich op handel drijven via Amazon. Ondertussen is hij nu zo’n 2,5 jaar verder (december 2019) en heel wat ervaring rijker. Hij werkt nu 2 jaar full-time aan zijn business en is een van de koplopers van Nederland in de Amazon branche.

Nu Amazon naar Nederland komt wil hij hierop inspringen door andere te leren hoe ook zij kunnen verkopen op Amazon. Hij staat klaar voor de particulier die vanuit huis een extra cent wil verdienen. Hij richt zich ook op de zakelijke klant die zijn product verkoop wil uitbreiden via dit kanaal.

Nu Amazon naar Nederland komt wil hij hierop inspringen door andere te leren hoe ook zij kunnen verkopen op Amazon. Hij staat klaar voor de particulier die vanuit huis een extra cent wil verdienen. Hij richt zich ook op de zakelijke klant die zijn product verkoop wil uitbreiden via dit kanaal.

Wat ga je leren in de Amazon FBA training?

De Amazon FBA training van The Next Level Opleidingen is heel erg uitgebreid. Hij bestaat uit maar liefst 17 modules, waarin Huub Knapen erg zijn best gedaan heeft, om een zeer complete training samen te stellen. De training leert je echt alles over verkopen op Amazon. Hieronder zal ik kort per module beschrijven wat er in de cursus zit.

Module 1: Introductie en mindset

In deze module geeft Huub Knapen je een kort introductie met Amazon FBA. Het belangrijkste wat hij bespreekt is mindset. Ik weet het, dat word in bijna elke ondernemerscursus besproken. Je hebt het vast veel vaker gehoord , maar het is dan ook erg belangrijk.

Module 2: Waar ga je zaken doen

Amazon FBA bied wereldwijde mogelijkheden en is het is dus van belang dat je de juiste keuzes maakt. In deze module bespreekt Huub Knapen alles wat je moeten weten over zaken doen in verschillende landen. Zaken als welk land je kiest, welke btw tarieven, verzekeringen en nog veel meer worden in deze module besproken.

Module 3: Starten in Europa

In deze korte module krijg je uitleg over de verschillende dingen waar je op moet letten bij het starten in Europa.

Module 4: Starten in de VS

In de VS zaken doen is anders als in Nederland, andere regels, andere belastingen. Omdat een groot deel van de afzet markt van Amazon zich in de VS bevind, gaat deze module vooral over hoe je moet starten in de VS.

Module 5: Starten met Amazon FBA

In deze module krijg je onder meer het stappenplan om te starten met Amazon FBA. Huub Knapen legt je alles uit over het beleid van Amazon, over de richtlijnen en eisen voor een product.

Ook besteed hij aandacht aan het openen van een junglescout account. Hoe je via junglescout je producten kan vinden en tracken en je marketing kan checken.

In deze module word ook besproken hoe jij je kosten en je winst kan berekenen. Leert hij je alles over Google Patents en hoe je Google Trends moet gebruiken.

Amazon FBA training

De volledige Amazon FBA training

Wil jij na het lezen tot hier, meteen beginnen aan de Amazon FBA training van Huub Knapen? Wil jij leren hoe ook jij geld kan verdienen met Amazon FBA?

Ja, Ik wil nu de volledige cursus

Module 6: Logo ontwerpen en Private labeling

Dit is niet zo’n lange module , waarin uitgelegd word over private labeling en hoe en waar jij een logo kan laten ontwerpen. Ook leer je ontdekken of er een actief trademark is in de door jou gekozen niche.

Module 7: Fabrikanten

Waar vind je de beste fabrikanten? Hoe contacteer je fabrikanten? Wat is de beste manier om te praten met fabrikanten?  Hoe verzend je de producten? Dit zijn een aantal van de vragen die beantwoord worden in deze module. Huub Knapen vertelt je ook nog over, hoe je producten kunt bundelen voor meer winst. Ook komt Paypal of Alibaba trade insurance aan bod.

Module 8: Account opzetten

In deze module komt alles wat je moet weten over het opzetten van je account bij Amazon FBA ter sprake.  Welke documenten je nodig hebt, hoe je trefwoorden kunt vinden voor je product, maar bv ook hoe je de beste prijs haalt uit je product en hoe via fiverr professionele product foto’s kunt laten maken.

Module 9: Ranken, reviews en automatiseren

Iedereen wil zijn product verkopen, dat is natuurlijk logisch. In dit hoofdstuk leer je alles over het algoritme van Amazon, hoe je bepaalde accounts aanmaakt bij ondersteunde software en hoe je goede  reviews en van slechte reviews afkomt (al lijkt me dat vrij logisch, gewoon een goed product verkopen). Ook word er in deze module vertelt hoe dit hele proces kunt automatiseren.

Module 10: PPC campagnes

In deze module wordt uitgelegd wat PPC (pay per click) campagnes zijn. Krijg je een  winstgevende langzame lanceringen stappenplan, krijg  je een stappenplan voor een snelle lancering. Er word ook iets uitgelegd over automatische campagnes en handmatige campagnes

Module 11: Adverteren op Facebook

De titel zegt het al in deze module word gesproken over het opzetten van Facebook advertentie campagnes. Je leert een Advertentie account instellen, je leert hoe je een advertentie kunt maken en je leert hoe je een pakkende advertentie kunt schrijven. Ook word besproken hoe het verkeer kunt  volgendat via deze advertenties komt.

Module 12: Perfect launch

In deze korte module (1 les), vertelt Huub Knapen je hoe je de perfecte lancering voor elkaar krijgt.

Module 13:  Extra’s , tips en tricks

Het verkopen op Amazon kan in het begin best een beetje overweldigend zijn. In deze module krijg je handvatten die jou kunnen helpen om niet in de valkuilen te stappen en hoe je er voor zorgt dat Amazon niet over je heen loopt.

Module 14: Laat je inhuren door bedrijven

Dit is een kort lesje voor als je al wat verder bent met Amazon FBA. Huub Knapen legt je kort uit, dat het slim is om een extraatje bij te verdienen, door je kennis in te zetten voor andere bedrijven. Verhuur jezelf aan bedrijven en help hen om hun producten te verkopen op Amazon.

Module 15: Sporten, gezondheid en doorzettingsvermogen

In module 1 ging het over mindset, maar ook je fysieke gezondheid is erg belangrijk. Je zit bij dit werk erg veel achter je computer, dus is het heel belangrijk om ook aan je lichamelijke gezondheid te denken.

Module 16: Extra bonus

Een korte module van 4 lessen, over werkhouding, mindfullnes, welke boeken je kan lezen en een automatische piloot toevoegen aan Amazon.

Live calls

Elke maand doet Huub Knapen een live call met zijn studenten. Als deze live call voorbij is post hij hem in dit hoofdstuk, zodat je het terug kan kijken als je het gemist hebt of als je zijn antwoord op jou vraag nog eens wil horen.

Amazon FBA training

Het forum van the next level opleidingen

Naast alle lessen die je in de training krijgt is er ook het ledenforum. Op dit forum kun je sparren met andere leden, die verder zijn als jij. Dit is misschien wel het meest waardevolle stuk van de Amazon FBA training van the next level opleidingen.

Het is in mijn ogen enorm waardevol om je vragen te kunnen stellen in een forum zoals dit. Daarnaast kun je hier ook je motivatie terugvinden bij gelijkgezinden, want iedereen heeft wel eens een dipje.

Amazon FBA Meetings

Huub Knapen organiseert ook regelmatig meetings. ik vind deze meetings erg waardevol , omdat je op deze manier gelijkgezinden ontmoet. Je leert ook de mensen van het forum persoonlijk kennen en dat is natuurlijk heel waardevol. Als je met deze training aan de gang gaat, dan is het zeker aan te raden zo’n meeting een keer bij te wonen.

Wat vinden anderen van de Amazon FBA training en van Huub Knapen?

Ik stelde in het forum de vraag, wat vinden jullie van deze training en van Huub? Ik kreeg van veel mensen een hele boel positieve reacties. Zo kreeg ik van Vincent zelfs een lange mail, met zijn mening over de training , ik zal die mail hier posten.

Daarnaast was er ook een reactie op het forum waar ik een screenshots van heb:Jeroen Lauret

Ringo van der Heiden

De kosten voor de Amazon FBA training van Huub Knapen

Er zijn tijdens de training een aantal stappen die je moet doorlopen,sommige van deze stappen kunnen geld kosten. Om een onderneming te starten zijn er altijd kosten. Deze kosten behoor je ook te zien als investering. De kosten om met Amazon te starten zijn beduidend lager , dan wanneer je met een anders soort onderneming of een fysieke winkel zou starten.

De cursus kost slechts € 997,– en dat is een hele redelijke prijs. De cursus is enorm uitgebreid en dus echt het geld waard.

Huub Knapen bied je ook een de gelegenheid om eerst een mini-cursus te volgen. Deze mini-cursus kost  € 19,–.

Ik wil eerst de mini-cursus voor € 19,–

Logo Amazon

Amazon FBA training The next level opleidingen

€ 997,--
9

Gebruiksvriendelijkheid

9.0/10

Moeilijkheidsgraad

9.0/10

Duidelijkheid

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

9.5/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *